ATANUR YILMAZ

• Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Network Nedir?

Global Network birbirine kablolarla baglanip server, printer, pc, modem gibi bircok haberlesme ekipmaninin en ekonomik ve verimli yoldan kullanilmasidir. Network insanlarin bireyselce değil, ortak çalismalarini sağlar.

Functional Levels

e-Posta Yazdır PDF

Functional Level Kavramı:

Windows Server ailesinin çalıştığı bir domain veya forest ortamında Domain Controllerlar Server işletim sisteminin farklı versiyonlarını çalıştırabilirler.Bu durumda domain yada forest’ın functional leveli bu ortamda bulunan domain controller’lar da çalışan , Windows Server işletim sisteminin versiyonlarına bağlı olarak değişir.

Ortamımız için geçerli olan functional level aslında bir çok açıdan önem taşımaktadır.Çünkü networkümüz için kullanabileceğimiz bazı özellikler functional levellere bağlı olarak değişir.Örneğin domainimiz içerisinde Universal Group özelliğini kullanabilmemiz için Domain Functional level Windows 2000 Native veya üstü modda olmalıdır.

Networkümüzde bulunan bütün Domain Controller’lar Server 2003 işletim sistemine sahip olsalar dahi default olarak functional leveller tüm özellikleri kullanmamız için en yüksek seviyede olmazlar.Functional levellerin yükseltilmesi (Raise) işlemini administrator yerine getirir.

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile